DGSHAPE wypuszcza najnowszą generację maszyny grawerującej DE-3, aby rozszerzyć linię produktów do dekorowania

DGSHAPE DE-3 Engraver

DGSHAPE Corporation, spółka w 100% zależna od Roland DG Corporation i wiodący dostawca narzędzi do cyfrowej obróbki, w tym frezarek 3D, drukarek 3D i maszyn do grawerowania, ogłosiła dzisiaj wprowadzenie na rynek swojego najnowszego rozwiązania dekoracyjnego, grawera biurkowego DE-3.

DGSHAPE DE-3 stanowi kulminację ponad trzydziestu lat doświadczenia Rolanda w grawerowaniu, w dostarczaniu wysokiej jakości, niedrogich i intuicyjnych technologii cyfrowych dla kreatywnych branż, producentów, sprzedawców detalicznych i placówek edukacyjnych na całym świecie. Hisashi Bito, prezes DGSHAPE: "Model DE-3 bazuje na dotychczasowych rozwiązaniach grawerujących firmy Roland, ulepszonych dziś przez DGSHAPE Corporation, i potwierdza zaangażowanie DGSHAPE w dostarczanie niezawodnych, desktopowych rozwiązań dla przedsiębiorców w celu stworzenia firmy."

DE-3 EngraverNa dzisiejszym, wartym miliardy euro globalnym rynku spersonalizowanych towarów, nowocześni konsumenci żądają i oczekują wyjątkowych produktów, dostosowanych do ich potrzeb. DE-3 umożliwia firmom wykorzystanie tego kluczowego trendu jako intuicyjnego i inteligentnego rozwiązania do grawerowania

Bezpieczne i niezawodne rozwiązanie dla sprzedawców detalicznych, umożliwiające korzystanie z nich w sklepach i w terenie oraz na tyle ciche, aby firmy mieszczące się w domu mogły oferować wyjątkowe prezenty i nagrody w Internecie.

W aplikacjach do znakowania przemysłowego i znakowania produktów, technologia grawerowania danych DE-3 umożliwia łatwe personalizowanie tabliczek znamionowych, narzędzi i innych aplikacji przemysłowych.

Nowy DE-3 jest rozwinięciem wysoko cenionego EGX-350 i zawiera szereg inteligentnych ulepszeń, aby uczynić pracę łatwiejszą niż kiedykolwiek wcześniej, w tym wprowadzenie laserowego wskaźnika, który pomaga ustawić punkt początkowy i wyświetla podgląd pole grawerowania. "Kamieniem węgielnym wszystkich maszyn DGSHAPE", powiedział Bito, "jest łatwość obsługi, operacja jest tak prosta, jak naciśnięcie przycisku, DGSHAPE szczyci się koncepcją "otwartego systemu. Ta otwarta architektura oferuje elastyczność korzystania z oprogramowania projektowego i narzędzi, które specjaliści od grawerowania już znają."

Aby zwiększyć elastyczność produkcji w każdym środowisku, dzięki łączności Ethernet, DE-3 może być podłączony przez USB lub LAN. Inne kluczowe ulepszenia obejmują zaktualizowaną technologię regulatora głębokości do grawerowania o wyższej jakości na nierównym materiale, bufor danych do grawerowania offline i nowe dołączone oprogramowanie: Dr. Engrave Plus. Dzięki zaawansowanym funkcjom, takim jak: obsługa plików AI i EPS,  wyrównywania i wiercenia oraz grawerowanie zmiennych danych, Dr. Engrave Plus to oprogramowanie do projektowania, które umożliwia tworzenie nowych dzieł sztuki lub wysyłanie istniejących plików z popularnych pakietów oprogramowania projektowego do formatu wyjściowego DE-3 tworząc gotowe rozwiązanie po wyjęciu z pudełka.

Pokazany model zawiera opcjonalne imadło centrujące.