Ploter drukująco tnący TrueVis Roland DG wyróżniony nagrodami Buyers Lab

W kompleksowej ocenie Buying Intelligence, wiodącego na świecie niezależnego dostawcy analiz i wyników badań dla branży przetwarzania dokumentów Keypoint Intelligence (BLI), plotery drukująco tnące Roland DG TrueVIS zdobyły dwie prestiżowe nagrody za ostatnio odświeżony ekosolwentowy model VG w wersji siedmiokolorowej oraz w produkcyjnej wersji z podwójnym CMYK’iem.

Podczas przeprowadzonych badań analitycy BLI brali pod uwagę produkty oferowane przez wielu konkurencyjnych producentów inkjet z całego świata. Porównywano takie kryteria jak wydajność, jakość obrazu, szybkość produkcji i ergonomia.  Otrzymując wyróżnienie w grupie Eko Solwent / Latex 54/64 cali nagrodzona siedmiokolorowa seria Roland DG TrueVIS VG (VG-640, VG-540) wykazała "bardzo wysoką jakość wydruku nawet przy najszybszych trybach produkcyjnych."  Plotery drukująco tnące z serii VG zostały również wysoko ocenione za „dostarczenie najszerszej gamy jaskrawych, nasyconych kolorów, doskonałej reprodukcji odcieni skóry z zachowanym wysokim poziomie detali i kontrastu". Ponadto testy wykazały, że TrueVIS VG zapewnia "wyjątkowo dokładną stabilność wymiarową i spójność kolorów".

Plotery drukująco tnące Roland z serii TrueVIS zdobyły kolejną nagrodę BLI w kategorii "Wysoko wydajne drukarki ekosolwent / Latex 54 / 64 cali (Podwójny CMYK)". Analitycy BLI stwierdzili, że: "W trybach wysokiej prędkości druku, ta 64-calowa jednostka doskonale sprawdziła się w druku półtonów, idealnie odwzorowując detale i nasycenia. Neutralne szarości i gładkie odcienie skóry także otrzymały wysokie noty w trybie najwyższej jakości, w którym to maszyna okazała się znacznie szybsza od kolejnego najszybszego urządzenia w tym badaniu. To wszystko w połączeniu z wysokim odwzorowaniem palety PANTONE®, ponadprzeciętnymi prędkościami druku sprawia, że ten wielkoformatowy ploter spełni najsurowsze wymagania dotyczące jakości i koloru w każdej drukarni.”

Oceniając kryterium "ergonomii", BLI zwraca uwagę, że oprogramowanie VersaWorks Dual RIP dostarczane razem z VG-640 i VG-540 zapewnia intuicyjną obsługę różnorodnych zadań druku takich jak rozmieszczanie plików, monitorowanie kolejki zadań, zużycia atramentu oraz możliwość łatwej modyfikacji oraz obsługi kolorów PANTONE. Imponujące dla analityków BLI były także inne zaawansowane funkcje serii VG, w tym standardowa nawijarka, system wymiennych worków z atramentem całkowite redukujący straty oraz system zdalnego monitorowania stanu za pomocą urządzeń z systemem iOS oraz Android.

The speed and quality of Roland TrueVIS VG earned the printer cutter series two prestigious Buyers L
Podczas prezentacji na targach SGIA Expo w Las Vegas na stoisku amerykańskiego oddziału Rolanda DG, David Sweetnam dyrektor ds. Badań i usług laboratoryjnych w firmie Keypoint Intelligence, pogratulował Roland DG i zaprezentował wyniki badań ukazując czym VG wyróżnia się spośród konkurencji. "Ten tnąco drukujący ploter utrzymuje wysoką wydajność bez utraty jakości, wiele z naszych testowych obrazów posiada neutralne odcienie szarości, drobne szczegóły i subtelne odcienie skóry, które ten ploter odtworzył nawet w trybach wysokich prędkości druku. Byliśmy również pod wrażeniem 7-kolorowej maszyny VG z białym atramentem, który odtworzył największą gamę barw, jaką do tej pory uzyskaliśmy z wynikiem dopasowania kolorów ze średnią tylko 3,45 Delta E00. Zarówno VG-640, jak i VG-540 uzyskały bardzo dobre oceny na całej przestrzeni jakości, szybkości, funkcjonalności oraz wysoko ocenionej łatwości obsługi dołączonego oprogramowania Roland VersaWorks Dual RIP ".

Odbierając nagrodę podczas targów SGIA Expo, Kohei Tanabe, prezes działu druku cyfrowego firmy Roland DG, skomentował: "Jesteśmy zaszczyceni, że firma BLI uznała jakość druku i produktywność naszych drukująco tnących ploterów VG, które zostały zaprojektowane, aby zapewnić użytkownikom wszechstronność, precyzję i moc - powiedział Tanabe. Słowo „VIS" w nazwie TrueVIS to po łacinie "Wizja", co wydaje się być odpowiednim słowem gdy zastanawiasz się, w jaki sposób te zaawansowane urządzenia pozwalają użytkownikom ożywić ich wizje, zapewniając prawdziwą przewagę konkurencyjną."
Stefania Cimino Roland DG President CEO for South Europe accepted the award at Viscom Italia

Ross Chapman z BLI zaprezentował także obie przyznane nagrody Stefanii Cimino, Prezesowi i Dyrektorowi Generalnemu Roland DG w Europie Południowej podczas ostatnich targów Viscom Italia. "Cieszymy się, że zdobyliśmy te dwie prestiżowe nagrody od tak szanowanej organizacji, jaką jest BLI. W całej Europie gama produktów TrueVIS jest niezmiennie najlepszym wyborem dla drukarzy, a nagrody te są świadectwem wyjątkowej wydajności, jakości i renomy technologii druku i cięcia Roland TrueVIS."-  powiedziała Stefania Cimino.

Aby dowiedzieć się więcej o nagrodzonej serii tnąco drukujących ploterów wielkoformatowych TrueVIS, proszę odwiedź  Kliknij tutaj. Więcej informacji o Keypoint Intelligence and Buyers Lab, odwiedź https://www.keypointintelligence.com/about-us.